Books Outlet

Cartea Spiritelor ( Editura: Herald, Autor: Allan Kardec ISBN 9789731115917 )

Cartea Spiritelor ( Editura: Herald, Autor: Allan Kardec ISBN 9789731115917 )
Preț: 44,00 RON
Disponibilitate: nu mai face parte din ofertă
ISBN: 978-973-111-591-7
Editura:
Anul publicării: 2016
Ediția: 3
Pagini: 390
Format: 14X21
Categoria: Esoterism

DESCRIERE

Cartea Spiritelor - sau principiile doctrinei spiritiste despre nemurirea sufletului, natura spiritelor si relatia lor cu oamenii: legile morale, viata prezenta, viata viitoare, si destinul umanitatii ( dupa invataturile spiritelor superioare , transmise prin intermediul diversilor mediumi, colectate si puse in ordine de Allan Kardec ).- este considerata unai dintre cele cinci lucrari fundamentale ale spiritismului. Publicata de catre Allan Kardec in anul 1857, a fost prima si ramane cea mai importanta lucrare in care este expusa pe larg doctrina spiritista. Volumul este structurat ca o colectie  de intrebari cu privire la originea spiritelor  scopul vietii, ordinea universului, raul si binele si viata de dupa moarte. Raspunsurie la aceste intrebari au fost date de un grup de spirite care s-au identificat ca fiind Duhul adevarului ; de aceea Kardec s-a considerat un simplu organizator, mai degraba decat un autor, misiunea sa rezumandu-se la ordonarea intrebarilor si raspunsurilor pe teme de interes fundamental pentru fiinta umana.
Spiritismul are un caracter popular, o vocatie dogmatica si universalista, o fervoare militanta si aspiratii misionare. El nu este altceva decat o scoala de intelepciune: nu vom intalni secrete ezoterice, nici demersuri initiatice. Spiritele pretind sa aseze credinta lor pe o serie de evidente experimentale, de constatari obiective, cvasistiintifice. De aceea spiritismul ascunde un factor foarte puternic de reusita si de eficacitate ce constituie totodata originalitatea sa, specificitatea sa: incredibilul potential de speranta consolatoare vehiculat de doctrina sa - intr-un cuvant, ardentul optimism inseparabil de demersul sau. Pe de alta parte, putine credinte pot sa rezume ( fara sa se tradeze ) la cateva certitudini clare si percutante, adaptabile la toate formele si la toate nivelurile de inteligenta. Asa se explica prodogiosul sau impact asupra constiintelor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0901 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.