Books Outlet

Bhagavad Gita / Traducere din sanskrita, introducere, comentarii si note: Sergiu Al-George ( Editura: Herald ISBN 978-973-111-565-8 )

Bhagavad Gita / Traducere din sanskrita, introducere, comentarii si note: Sergiu Al-George ( Editura: Herald ISBN 978-973-111-565-8 )
Preț: 33,49 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-973-111-565-8
Editura:
Anul publicării: 2015
Ediția: 3
Pagini: 232
Format: 13X22

DESCRIERE

Bhagavad-Gita reprezinta cea mai cuprinzatoare sinteza a spiritualitatii indiene, in care sunt asimilate teze foarte diferite, cum ar fi transcendentalismul monist upanisadic ( preluat ulterior de Vedanta ), dualismul Samkya, teismul de tip devotional si tehnicile spirituale yoga ; intregul poem apare ca un amestec antinomic de reprezentari arhaice, uneori naive, si de rafinate solutii in problema optiunii si a libertatii.
Bhagavad-Gita a integrat toate modalitatile de transcendere a actului si ale constiintei fenomenale ; asezand lucid si deliberat formulele ritualiste ale lumii arhaice alaturi de doctele formule de alienare a  ale constiintei, ea a reusit sa decanteze astfel esenta lor comuna si semnificatia lor universala, desprinsa de contextul cultural care le-a facut posibile. De aceea ar fi greu sa admitem ca textul marcheaza numai un moment sincretist ; el este mai mult decat atat: un moment de lucida analiza aspirand la descoperirea functiei comune in pluralitatea experientelor spirituale indiene.
Dincolo de continutul sau filosofic, poemul este incarcat de o maretie si o fascinatie ce tin de esenta sa dramatica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0815 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.