Books Outlet

Atlas de electrocardiografie clinica. 2 volume. Editia a V-a (Editura: Medicala, Autor: Corneliu Dudea ISBN 9789733908265)

Atlas de electrocardiografie clinica. 2 volume. Editia a V-a (Editura: Medicala, Autor: Corneliu Dudea ISBN 9789733908265)
-5%
Preț: 199,50 RON
210,00 RON (-5%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789733908265
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 745
Format: 17x24 cm
Categoria: Medicina Umana

DESCRIERE

Prezentare: Ediţia a V-a a fost integral revizuită şi completată, ținând seama atât de observațiile și sugestiile făcute de studenți sau medici, cât și printr-o extrem de minuțioasă reanalizare din partea autorului. Este structurată în 2 volume, din care primul volum (text) cuprinde 2 părţi – criterii de diagnostic electrocardiografic şi explicaţii la electrocardiogramele din volumul II, iar volumul II, reproducerile celor peste 700 de electrocardiograme, grupate pe sindroame sau diferite aspecte electrocardiografice, constituind astfel materialul ilustrativ al atlasului. Din acest punct de vedere, vorbim în acelaşi timp despre un manual, pentru că lucrarea oferă explicaţii simple şi metode de lucru în citirea unei electrocardiograme, despre un tratat, în ce priveşte diagnosticul electrocardiografic, prin sinteza cât mai completă şi concis expusă a tot ce se ştie în electrocardiografia clasică, dar, mai întâi de toate, despre un atlas, prin numărul mare de reproduceri selectate spre a fi cât mai reprezentative. Citirea cu atenţie a argumentării diagnosticului la fiecare electrocardiogramă din Atlas (având în faţă volumul II deschis la pagina respectivă şi alături explicaţiile din partea a II-a a volumului I) va ajuta foarte mult la înţelegerea şi formarea unei gândiri medicale adecvate interpretării electrocardiogramelor.

Cuprins: Volumul I: Partea I: Electrocardiograma. Părţile componente. Bazele teoretice ale electrocardiografiei. Cum se citeşte o ECG? Elementele semiologiei morfologice a ECG. Electrocardiograma normală. Modificările undei P. Supraîncărcarea ventriculară-SV. Hipertrofia ventriculară-HV. Blocul complet de ramură-BR. Sindroamele de preexcitaţie ventriculară-PEV. Infarctul miocardic acut-IMA. Insuficienţa coronariană acută şi cronică-ICA şi ICC. Cordul pulmonar acut-CPA. Cordul pulmonar cronic-CPC. Pericarditele. Cardiomiopatiile-CM. Modificări ECG produse de medicamente. Diselectrolitemiile. Situs inversus. Probleme generale ale tulburărilor de ritm. Tulburările de excitabilitate de origine sinusală. Tulburările de excitabilitate atriale. Tulburările de excitabilitate joncţională (nodală). Tulburările de ritm prin creșterea excitabilității ventriculare. Blocurile sino-atriale-BSA. Blocurile atrio-ventriculare-BAV. Alte disritmii cardiace. Modificările ECG în stimularea artificială a inimii. Partea a II-a: Explicaţii la reproducerile ECG. Cuprinsul reproducerilor ECG din volumul II. Volumul II: Electrocardiograme. Reproduceri.

Adresabilitate: Medici de medicină generală, specialişti în medicină internă, cardiologi, rezidenţi, studenţi în medicină.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0465 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.