Books Outlet

Anatomie si fiziologie umana descriptiva si aplicata: manual pentru scolile postliceale sanitare ( Editura: Medicala, Autori: Mihaela Alexandru, Crin Marcean, Vladimir-Manta Mihailescu, ISBN 9789733907718 )

Anatomie si fiziologie umana descriptiva si aplicata: manual pentru scolile postliceale sanitare ( Editura: Medicala, Autori: Mihaela Alexandru, Crin Marcean, Vladimir-Manta Mihailescu, ISBN 9789733907718 )
-10%
Preț: 53,87 RON
59,85 RON (-9,99%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-39-0771-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 413
Format: 17x24 cm
Categoria: Medicina Umana

DESCRIERE

Lucrarea de fata serveste formarii viitoarelor cadre in domeniul de invatamant sanitar, in oricare disciplina prevazuta in programa analitica. deci, in invatamantul de profil sanitar, anatomia si fiziologia umana sunt studiate pentru a deschide o cale intelegerii fenomenelor morbide, ca localizare, mecanism de producere si cauzalitate. Asadar, cunostintele de anatomie si fiziologie trebuie sa fie nu numai descriptive, ci si aplicate, iar datele trebuie puse in serviciul ocrotirii sanatatii. Volumul are un scop didactic bine definit: sa stabileasca relatia intre diferitele organe, sisteme, aparate si functiile lor, si patologia care le afecteaza. Astfel, elevii se vor familiariza mai usor cu o cunoastere logica si ordonata a fenomenului morbid.
Cuprins: Date fundamentale de anatomie, citologie si histologie. Sistemul osos si articulatiile. Sistemul muscular. Sistemul nervos. Analizatorii. Aparatul respirator. Aparatul cardiovascular (circulator) si sistemul limfatic. Sangele si limfa. Aparatul digestiv. Aparatul urinar. Aparatul reproducator. Glandele endocrine. Metabolismul. Termoreglarea. Necesarul nutritional si energetic. Sistemul imunitar. Bibliografie selectiva.
Adresabilitate: Asistenti medicalie, elevi din scolile postliceale sanitare, nurse, infirmiere.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1012 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.