Books Outlet

63 de sfinti Nayanar (Editura: Lambodar, Autor: Svami Shivananda ISBN 978-606-95843-7-8)

PRP: 30,00 RON (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,50 RON
Diferență: 4,50 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-95843-7-8
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 191
Format: 13x20
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Cum am putea evalua această lucrare despre viețile sfinților din perspectiva unui sfânt? O vorbă înțeleaptă ar spune că „doar un Shakespeare ar putea să-l înțeleagă pe Shakespeare”. Devotamentul fără de egal al lui Gurudev (Svami Shivananda) față de Dumnezeu se reflectă amplu în prezentarea inspiratoare a acestor vieți mărețe, simple, clare și emoționante. Niciunul dintre noi nu ar fi putut să o facă mai bine. Descrierea făcută de Gurudev adaugă strălucire acestor vieți ilustre.

Au existat mulți „intelectuali” chiar și în India, care au considerat că bhakti (calea devoțiunii) este inferioară lui jnana (calea înțelepciunii). Însă limitarea lor devine îndată evidentă atunci când studiem viețile celor 4 mari învățători (Appar, Sundarar, Manickavachagar și Sambandar) și ne dăm seama că acești mari jnani au fost, totodată, și mari devoți (bhakta), care adorau să viziteze templele și să cânte slava lui Dumnezeu. Dacă ne uităm numai la umilința lui Appar, care a purtat palanchinul lui Sambandar, ne dăm seama de propria umilință a lui Gurudev. Căci umilința nu se naște din slăbiciunea celui ignorant, ci este încununarea adevăratei cunoașteri!

Cum am putea înțelege minunatul spirit de renunțare care a caracterizat viețile multor nayanar regali, dacă i-am considera ființe slabe? Ei au înțeles adevărata natură a lumii și L-au dorit doar pe Dumnezeu. Am putea face o paralelă cu propriul nostru învățător care, în același mod, a renunțat la o viață regală ca doctor în Malaya, în schimbul sărăciei și al vasului de cerșit. Dragostea de Dumnezeu taie însăși rădăcina atașamentului nostru față de această lume și rupe toate legăturile lumești. 

De asemenea, să nu uităm niciodată că în cazul tuturor sfinților nayanar devoțiunea a însemnat invariabil o expansiune a inimii și, astfel, slujire și dragoste. Este esențial ca, în acest studiu al vieților marilor sfinți, să-i considerăm ca un întreg; cele 63 de vieți se contopesc într-o minunată scriptură despre devoțiune. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0380 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.